BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Nam voert werkzaamheden uit op Ameland

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wint al ruim dertig jaar gas onder de Noordzee, de Waddenzee en op en nabij Ameland.

Voor de Noordzeekust bevinden zich twee productieplatforms en aan de oostkant van Ameland ligt de landlocatie.

De komende wintermaanden voert NAM op de landlocatie groot onderhoud uit om de gasproductie op peil te houden. Dit brengt transport van materiaal en een mobiele boorinstallatie van en naar de locatie met zich mee. Deze installatie wordt niet gebruikt voor het boren van nieuweputten, maar voor het vervangen van productiepijpen in twee bestaande gaswinputten om zo de gasproductie te verbeteren.

In de eerste week van januari start NAM het vervoer van materiaal per vrachtwagen en veerboot naar Ameland. Op een deel van de parkeerplaats vlak bij de strandopgang van Ballum is een tijdelijke overslagplaats ingericht om het materiaal over te zetten op speciale strandvoertuigen voor transport naar de landlocatie.

Zodra de mobiele boorinstallatie is opgebouwd, worden de productiebuizen van twee bestaande gaswinputten vervangen. Deze onderhoudswerkzaamheden zijn voornamelijk in januari en februari. Begin maart wordt alles weer afgebroken voor transport naar vaste wal.

Het transport van de mobiele boorinstallatie duurt telkens circa twee weken, zeven dagen per week, met circa tien vrachtwagenritten per dag. Daarnaast zijn tijdens de onderhoudswerkzaamheden enkele ritten per dag nodig voor de aan- en afvoer met extra benodigdheden. De meeste werkzaamheden en het transport vinden overdag plaats. Een klein gedeelte van de werkzaamheden kan niet onderbroken worden. NAM voert deze daarom ’s avonds en ’s nachts uit. Verlichting op de locatie is dan mogelijk zichtbaar


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier