BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Uitgelicht: StrAnders Vis & Meer

Even buiten Buren ligt het unieke visrestaurant StrAnders. Prachtig gelegen tussen de weilanden, het bos en op loopafstand van het strand.

Het interieur is de afgelopen winter grondig gerestyled. Zachte grijstinten en verrassende accenten in het restaurant geven de gast een gevoel van thuiskomen.

Naast de verrassende menukaart is er de verse visvangst van de dag met als voorgerecht Amelander roggebrood van bakkerij De Jong met daarop de overheerlijke Hollandse nieuwe. ‘Wij vinden het belangrijk om te werken met duurzame streekproducten, ambachtelijk geproduceerd en authentiek’, vertelt Louise Molenaar. De smaak van het eiland zit in de licht pittige Amelander mosterdsoep met een scheutje room en spekjes maar ook in de in Amelander mosterdsaus gestoofde kabeljauwfilet met kappertjes, zeekraal en mosselen.

Ook de vleesliefhebber komt aan bod bij StrAnders. ‘Mensen willen weten wat ze eten’, zegt Louise. En dat kan bij de gegrilde runder-burger, 100% Amelander Hereford. De gast kan via vuurtoren-symbooltjes op de menukaart de gerechten met het Amelands Produkt vinden. Zo vind je de echte rundercarpaccio van dorpsslager Dennis Ytsma.
Ga je voor het kaasplankje met onder andere kazen van de Amelander Kaasboerderij of een grote kop verse muntthee met Jan Bot-te’s Amelander honing of een geweldige high tea? Genieten doe je bij StrAnders!

Het team van StrAnders heet u van harte welkom.

StrAnders Vis & Meer
Strandweg 71
9164 KA Buren Ameland
Telefoon: 0519-543029
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.restaurantstranders.nl


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier