BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Gedeputeerde bij overleg Wagenborg

De Friese CDA-Statenfractie wil dat gedeputeerde Johannes Kramer (FNP) aanschuift bij het overleg tussen de gemeente Ameland, Rijkswaterstaat en veerdienst Wagenborg. Te veel problemen rond vertragingen blijven liggen.

Info over vertragingen

Reizigers tussen Holwerd en Nes Ameland hebben frustraties omdat ze vaak informatie over vertraagde veerboten niet of te laat krijgen. CDA-Statenlid Teus Dorrepaal uit Makkinga: "Ik kom zelf regelmatig op Ameland en begrijp van ondernemers en eilanders dat er frustratie en ergernis is als de boot door vertraging niet meer afvaart. Nu staan mensen 's avonds laat nog wel eens op de pier en kunnen niet meer naar de overkant. Als men dat eerder wist, kon er veelal nog wat geregeld worden met overnachting." Ook ondernemers die met transport te maken hebben meldden hun problemen aan de CDA-fractie. Dorrepaal : "In beide wachtruimtes is amper media voorhanden om de mensen juist te informeren."

Provinciale verantwoordelijkheid

De problemen rond vertragingen is een zaak tussen Wagenborg als reder en het Rijk als verlener van de concessie. Toch zijn er twee overleggroepen die de belangen behartigen. Het consumentenplatform Waddenveren Oost van ROCOV Fryslân en de Commissie Overleg Boten Ameland (COBA). Het eerste is een burgerinitiatief, COBA is een overleg tussen de gemeente Ameland, Rijkswaterstaat en de reder. Beide organisaties kennen de problemen, maar geven ook aan dat er nog geen oplossingen zijn. Wagenborg meldt dat het verbeteringen wil toepassen, maar betrokkenen merken er nog weinig van. Het CDA vindt dat ook de regio Noord-Oost Fryslân te maken heeft met de vertragingsproblematiek en dat er daarmee een provinciale verantwoordelijkheid is. 

Onderwijs, zorg en economie

Voor het CDA is de mienskip even belangrijk als werk en lokale economie. Economische schade van ondernemers die met Wagenborg varen is een probleem, maar het CDA kent inmiddels ook de knelpunten van Amelanders die naar Dokkum moeten voor (kleine) medische zorg. Dorrepaal: "De veren van Wagenborg hebben in het dagelijkse leven van de eilanders een belangrijke rol als vervoerder naar scholen en het ziekenhuis. Ontstane problemen horen serieus genomen te worden."

 


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2023
Uitkomstdata 2023

Disclaimer

Contactformulier