BALLUM AMELAND

 

  • 06-22485795
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Welkom op deamelander.nl

Vriendschapsband Ameland en Fanø

Ameland is met ingang van donderdag 11 september 2014 officieel bevriend met het Deense Waddeneiland Fanø. Tijdens een studiereis van VVV Ameland en de gemeente Ameland naar de Deense Waddeneilanden Rømø en Fanø van 9 tot en met 11 september 2014 is de vriendschapsband officieel in een convenant vastgelegd.

Het convenant werd op het gemeentehuis van Fanø ondertekend door burgemeester Erik Nørreby van Fanø en burgemeester Albert de Hoop van Ameland.

Sinds enkele jaren onderhoudt de gemeente Ameland warme banden met de gemeente Fanø. Ameland is geïnspireerd geraakt door de manier waarop Fanø de zelfstandigheid heeft bewaard. Fanø heeft met name belangstelling voor de seizoensverlenging die Ameland heeft gecreëerd. De gemeenteraden van Fanø en Ameland hebben in 2009 al besloten om officieel een samenwerking in de vorm van een vriendschapsband aan te gaan. Met dit convenant is dit besluit bekrachtigd. In 2017 wordt het partnerschap geëvalueerd.

Het doel van de vriendschapsband is om ervaring te delen en van elkaar te leren. De samenwerking concentreert zich vooral op toerisme en op zaken met betrekking tot het leven en werken op een eiland. Dit komt tot uiting in een uitwisseling van kennis en ervaring tussen bestuurders en ambtenaren van beide eilanden. Het eerste bezoek vindt volgend jaar plaats; dan komt de gemeenteraad van Fanø op bezoek bij Ameland. Mogelijk worden projecten ontwikkeld die toegang geven tot Europese fondsen.

VVV Ameland en de gemeente Ameland organiseren voor Amelander ondernemers en belangstellenden jaarlijks een studiereis naar een toeristische bestemming in binnen- en buitenland voor een kijkje in de plaatselijke (toeristische) keuken. De bestemming van de studiereis van 2014, de Deense Waddeneilanden Rømø en Fanø, is uitgekozen vanwege de banden die Ameland heeft met deze eilanden. De eilanden maken net als Ameland deel uit van de Wadden en hebben veel overeenkomsten met Ameland.

Programmaonderdelen van de leerzame trip waren onder andere een presentatie over het imago van bestemming Ameland bij Duitse gasten, een bezoek aan een camping en een museum, een ontmoeting met raadsleden, collegeleden en leden van toeristische ondernemingen en de ondertekening van het convenant. Ruim 30 belangstellenden - waaronder vertegenwoordigers van (toeristische) ondernemingen op Ameland, VVV Ameland, raadsleden, collegeleden en ambtenaren van de gemeente - gingen mee naar de Deense Waddeneilanden.


Search

De Amelander

Strandweg 1, 9162 EV Ballum
E.: klaastouwen@deamelander.nl
T. 06 22 48 57 95

Een eerste kennismaking
Advertentietarieven 2024
Uitkomstdata 2024

Disclaimer

Contactformulier