Museumhaven Zeemanshoop Ballum

De  Ballumerbocht is de oude haven van waaruit vroeger de beurtschippers hun goederen aan wal brachten. 

Klik hier voor meer informatie over: Museumhaven Zeemanshoop

Badstrand Ballum

Het badstrand in Ballum is uniek in Nederland. Door het 'wandelen' van het Bornrif (zandbank in de Noordzee) richting het oosten van het eiland ontstaat een bijzondere vegetatie zoals nergens anders in Europa voorkomt. Eveneens door het 'wandelen' van het Bornrif ontstaan embrionale duintjes.

Gemeentehuis, Ameland

Van oudsher is Ballum het bestuurlijk centrum van Ameland. In de tijd van de Van Cammingha’s werd Ameland bestuurd vanuit het kasteel op welke plek nu het gemeentehuis staat. Vanuit het kasteel beslisten de kasteelheren over het wel en wee van Ameland. 

Hervormde Kerk Ballum

Het huidige kerkgebouw is nog volop in gebruik. Het luiden van de klokken bebeurd dagelijks en bij begrafesnissen. De rijk versierde preekstoel maakt deze kerk bijzonder. Op gezette tijden is er kerkopenstelling. Er vinden regelmatig erediensten in deze kerk plaats.

Klik hier voor meer informatie over de Hervormde Kerk Ballum

Nobel's Nostalgisch Museum

Je waant je terug in de tijd in het museum van Tjeerd Nobel. Nostalgie en vervlogen romantiek doen de oude tijden herlven. Dit museum is meer dan een bezoek waard.

Klik hier voor meer informatie over: Nobels Nostalgisch Museum

Vliegveld Ameland

Als een van de weinige Waddeneilanden heeft Ameland een eigen vliegveld. Sinds 13 mei 1957 is een terrein noordelijk van Ballum aangewezen als openbaar nationaal luchtvaartterrein.

Baarhuisje Ballum

Op het zeer goed onderhouden kerkhof van Ballum vlak achter het gemeentehuis is het Baarhuisje. Ten tijde van de Van Cammingha’s stond op deze plek de kapel van het Camminghaslot.

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all