Gelegen in het bos bij Hollum onder het licht van de vuurtorenkan met o.a. genieten van een grote variatie aan siereenden, fazanten, kippen en pauwen. De schitterend gelegen eendenvijver wordt onderhouden door een grote groep vrijwilligers. Samen hebben zij er de afgelopen jaren een waar paradijsje van gemaakt.

Een bezoek aan de eendenvijver is meer dan de moeite waard.

De vijver is per voet of op de fiets bereikbaar.

Het badstand in Hollum is bijzonder omdat, hoever je ook kijkt, het strandig oneindig lijkt. Rechts van de strand opgang lange witte stranden, links van de opgang het strandpaviljoen met een schitterende zonsondergang. Vanaf juni tot en met september is er strandbewaking. Op de kalender naast deze pagina staan de badtijden vermeld.

Doopsgezinde Vermaning Hollum

De doopsgezinde Vermaning is onlangs volledig gerestaureerd. Trouw aan het verleden is de kerk uiterst eenvoudig ingericht. Na de fusie met de Gereformeerde Kerk wordt deze Vermaning gebruikt voor erediensten.

Klik hier voor meer informatie over de Doopsgezinde Vermaning Hollum

 

De Nederlands Hervormde kerk in Hollum is de oudste kerk van Ameland. De onlangs gerestaureerde kerk is omgeven door een kerkhof waar o.a. bijzondere Amelander zijn begraven. Elke zondag is er dienst in deze kerk.

Klik hier voor meer informatie over de Hervormde Kerk Hollum

Een bezoek aan de Gereformeerde kerk is zeker de moeite waard. Na de fusie met de Doopsgezinde gemeente wordt deze typische preekkerk kerk vrijwel uitsluitend gebruikt voor aanvullende kerkelijke activiteiten.

Klik hier voor meer informatie over de Gereformeerde Kerk

Wanneer je, zoals de Amelanders, eeuwenlang geïsoleerd op een eiland woont, ontstaat er een heel eigen cultuur. Wat dat precies inhoudt en hoe de Amelanders door de eeuwen heen hebben samengeleefd, ontdekt u in en rond het cultuur-Historischmuseum Sorgdrager.

Cultuur-Historischmuseum Sorgdrager

Het reddingwezen op Ameland kent een rijke historie. Het reddingstation in Hollum groeide uit tot een van de bekendste in Nederland. Het zijn de paarden die dit reddingstation zo bijzonder maken. Tot en met 1988 werd de reddingboot door paarden in zee gebracht.

Maritiem Centrum Ameland

Aan de westkant van het eiland, nabij het dorp Hollum, beschikt Ameland over een 9-holes (A-status) baan. Deze baan is weids gelegen midden in de natuur. De lichtglooiende duinen met een prachtige vegetatie, de vogels, de waterhindernis en de zeer wisselende wind zorgen iedere dag voor een nieuwe uitdaging.

Aan de Molenweg in Hollum staat stellingmolen De Verwachting. Op de plaats waar van 1840 tot 1949 de oude korenmolen De Verwachting stond is deze stellingmolen in 1988 herbouwd.

In Hollum staat het symbool van Ameland, de vuurtoren. Deze gietijzeren toren stamt uit 1880 en is een kleine 60 meter hoog. De met witte en rode banen beschilderde vuurtoren heeft veertien verdiepingen met een totaal van 236 treden.

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all