Groen natuurgebied

Dit gebied nabij de strandovergang van Ballum is ontstaan doordat het Bornrif is gaan wandelen. Deze zandplaats die jaren voor de kust bij Hollum heeft gelegen is gaan wandelen richting het oosten van Ameland. Door het regelmatig droogvallen van deze zandplaat is er een schitterend groen natuurgebied ontstaan buiten de duinen die dienen als bescherming van natuur en dorpen.

Uniek voor Europa

Dit voor Europa unieke gebied herbergt een keur aan planten en vogels. In het voorjaar is dit een broedkolonie voor allerlei vogels die leven op en rondom het zoute water. De plantgroei die hier is ontstaan staat garant voor vele zeldzame soorten. Doordat het water nog regelmatig bezit neemt van dit gebied is er een zilte ondergrond ontstaan die een rijke voedingsbodem is voor vogels en planten.

Maximale terughoudendheid

Om dit zich nog steeds uitbreidende gebied te beschermen tegen ondeskundige wandelaars wordt nadrukkelijke verzocht dit gebied tijdens het broedseizoen niet te betreden en maximale terughoudendheid te betrachten bij wandelingen door dit gebied tijdens de rest van het jaar. Helaas is de keerzijde van dit geweldige gebied het ontbreken van een badstrand bij Ballum.
Overigens is het bezoeken van het strandpaviljoen met uitzicht op dit gebied al een belevenis op zich.

 

 

 

6vpva.png4kontour-vastgoed-banner.png7bg-logo1-1.gif3Huize-Miedema.png5sparmanje.jpg2amelanderhistorie.jpg1Kienstrabouwbedrijf.jpg

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all