Aan de Kooiweg in Buren ligt de meervalkwekerij van de gebroeders Metz. Sinds 1994 wordt op deze plek Afrikaanse Meerval gekweekt. Dit gebeurt in een zogenaamde re-circulatiesysteem. Het water in dit systeem wordt continu door de bekkens gepompt en daarbij op natuurlijke wijze gereinigd.

De jonge visjes hebben een gewicht van 5 á 10 grams wanneer ze op Ameland aankomen. Na 5 tot 7 maanden hebben de vissen een gewicht van 1.5 kilo. Voordat de vis wordt gefileerd of gerookt worden de vissen overgeheveld in een waterbekken met schoon water. Zo ontstaat een kwaliteits produkt dat in eigen beheer handmatig wordt verwerkt.

Overal te koop

Na het fileren vinden de vissen hun weg naar de supermarkt of de restaurants op Ameland. Uiteraard wordt de Amelander meerval ook verkocht bij vishandel Metz in Nes en Hollum.

Rondleiding

De meervalkwekerij heeft ook een eigen winkel waar men allerlei soorten bereidingen van de Amelander meerval kan kopen. Tweemaal per week worden er rondleiding verzorgd. De gebroeders Metz vertellen u graag hoe het proces van jong visje tot volwassen meerval vormt krijgt.   

Forellenvisvijver

Sinds kort hebben de gebroeders Metz hun bedrijf uitgebreid met een forellenvisvijver. In Forellenvijver 't Nylan kunt u in een schitterende omgeving vissen op forel en genieten van de prachtige natuur.  In de vijvers kunt u met eigen vistuig of met gehuurd vistuig vissen op forel.

Vissteiger

De paden naar de visvijvers zijn verhard en er is een speciale valsteiger aangelegd. Voor mensen met een mobiele beperking zijn de vijvers goed bereikbaar.

Lunchroom met zonnig terras

In de sfeervolle lunchroom met zonnig terras, heeft u een mooi uitzocht over de royale visvijvers en kunt u genieten van vele lekkernijen.

Meervalkwekerij Gebroeders Metz, Koeveldsweg 2 Buren.

2amelanderhistorie.jpg1Kienstrabouwbedrijf.jpg6vpva.png3Huize-Miedema.png7bg-logo1-1.gif5sparmanje.jpg4kontour-vastgoed-banner.png

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all