In het atelier van Nadja Smit wordt alleen werk getoond van haar zelf. Opgegroeid op Ameland en afgestudeerd in Groningen heeft zij altijd een bijzondere binding gehouden met Ameland. Voor het tweede achtereenvolgende jaar exposeert zij eigen, nieuw, werk in haar atelier.

Galerie November is sinds begin 2012 gevesitgd naast het VVV kantoor in Nes. Het gebouw is verdeeld in drie ruimtes die dienen als expositieruimte voor diverse kunstenaars.

Op Ameland zijn de luchten drie dimensionaal, helder en kleurrijk. Voor Bea van Twillert is het bijzondere licht op het eiland een rijke inspiratiebron. Dit specifieke licht uit zich in de naam van haar galerie/atelier: Bo Lumen, die is gevestigd aan de Douwe Klipweg te Ballum.

Hoewel ik sinds mijn kleutertijd getekend en geschilderd heb, raakte dit in mijn jonge jaren op de achtergrond door een vol bestaan met man, kinderen, boerderij, paarden, tuinieren en toerisme.

Keramiekatelier 'Het Melkkannetje' is gevestigd in de voormalige directeurswoning naast de oude melkfabriek. U kunt in ons atelier ons eigen werk beijken of deelnemen aan diverse workshops en zelf een werkstuk maken.

Galerie Dit Eiland is gevestigd in een schitterend verbouwde boerderij en maakt onderdeel uit van hotel Dit Eiland. De prachtige locatie aan de voet van het dorp Hollum is het bezoeken meer dan waard.

Na jarenlang werken en wonen in diverse landen, waaronder Noorwegen, Zweden en Turkije, is Esther Nagtegael teruggekeerd op haar geboortegrond en heeft zich op Ameland gevestigd als edelsmid en galeriehoudster in het voormalige statige gemeentehuis in het centrum van Nes.

Atelier 31 te Hollum is een smaakvolle tentoonstellingsruimte in het privéhuis van kunstschilder Tom Beyl en beeldhouwster Margreet Halma. Het hele jaar door is er een permanente expositie van het werk van Beyl en Halma. Liefhebbers van natuur en kunst dienen zeker een bezoek te brengen aan Atelier 31.

3Huize-Miedema.png4kontour-vastgoed-banner.png7bg-logo1-1.gif2amelanderhistorie.jpg6vpva.png1Kienstrabouwbedrijf.jpg5sparmanje.jpg

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all