In het atelier van Nadja Smit wordt alleen werk getoond van haar zelf. Opgegroeid op Ameland en afgestudeerd in Groningen heeft zij altijd een bijzondere binding gehouden met Ameland. Voor het tweede achtereenvolgende jaar exposeert zij eigen, nieuw, werk in haar atelier.

Haar werk ontstaat uit het achterhalen van o.a. jeugdervaringen en is daardoor autobiografisch van aard. Veel van haar onderwerpen zijn geworteld in “vrouwelijkheid”, dagdromen, satire en het leven zelf. Dat kan alledaags nonchalance zijn, drama en intermenselijke relaties. Kortom hopeloos verweven innerlijke landschappen.

Haar visuele indruk van een omgeving voor menselijke activiteiten is die van water, lucht, landschap alsook (café) interieurs. Ze probeert hiermee uit te drukken haar gevoelens van verlangen, wat ze ervaart en ziet.

De lege stukken in een schilderij kunnen net als een diepe stilte heel veelzeggend zijn. Composities komen voort puur uit gevoel.

Haar aletier is op de Strandweg 19 in Nes. Telefoon 0519-542758.

5sparmanje.jpg6vpva.png7bg-logo1-1.gif2amelanderhistorie.jpg4kontour-vastgoed-banner.png3Huize-Miedema.png1Kienstrabouwbedrijf.jpg

 

Copyright 2016 De Amelander

Design:Webtool4all